top of page
Zoeken
 • Foto van schrijverMario Vanderseypen

Help! Welke massage of behandeling moet ik kiezen....

Cliënten stellen me vaak de vraag welke behandeling voor hen het meeste geschikt is. Soms zoeken ze een een oplossing voor hun klacht of soms weten ze niet wat ze mogen verwachten.

De vraag die ik altijd terug stel is :

Wat heb jij op dit moment het meeste nodig?

Ik heb nood aan aanraking

Dan is een massage voor jou het meeste geschikt

 • De oosterse massage : als je pure ontspanning zoekt. Een diepe massage met olie waarbij de focus ligt op relaxatie. Even een moment voor jou om weg te zijn van de wereld.

 • De therapeutische massage : als je een verlichting zoekt van je pijnklachten. Deze massage is gericht op specifieke problemen en zones (vb lage rugpijn, frozen shoulder, hoofdpijn, gespannen nek...). Deze massage gaat al veel dieper en kan soms wat gevoeliger zijn. We focussen hier ook meer op de pijnklacht, de oorzaak ervan en combineren technieken uit verschillende disciplines.

 • De percussie massage : wanneer je echt houdt van een pittige massage. Je wordt behandeld met een massage gun om blokkades of spanning letterlijk los te trillen. De gun zorgt voor een diepe trilling waarbij de spier vanzelf loslaat. Eerder voor hen die houden van het stevigere werk.

 • De hoofd- nek en schoudermassage : een massage van het hoofd, nek en schouders waarbij we technieken uit de traditionele chinese geneeskunde werken. Het is een combinatie tussen massage met de hand en het werken met drukpunten. Bij zware nekklachten kan je ook kiezen voor de therapeutische massage.

 • De cupping massage : is vaak helpend voor cliënten bij wie andere massagevormen niet echt soelaas brengen. Het vacuüm van de cup zorgt ervoor dat onderhuidse verklevingen en verzuring losgemaakt worden. Tijdens deze behandeling is het mogelijk om verschillende cupping technieken (oa statisch en dynamisch) te combineren. Op de plek waar er heel veel verzuring aanwezig is, zal de huid een aantal dagen donker kleuren, zoals een blauwe plek, maar is voor de rest pijnloos.

 • De craniosacrale behandeling : naast de shiatsu massage is de craniosacrale behandeling een meer energetische massage. Ik werk met zachte aanrakingen en voel zelf aan waar ik op het lichaam moet zijn. Cliënten vertellen me dat ze tijdens (en ook na) de behandeling een diepe rust ervaren hebben. Doordat het lichaam in een diepere rust gaat, kunnen er tijdens een craniosacrale behandeling ook dieper verborgen emoties naar de oppervlakte komen waardoor het lichaam ze kan loslaten. Kies deze niet als je een echte massage verwacht. Deze is meer gericht op het mentaal/emotionele aspect.

 • De shiatsu behandeling : een traditionele Japanse shiatsu massage houdt in dat ik werk met dezelfde drukpunten als een acupuncturist. We kijken welke energiebanen in je lichaam blokkades vertonen en trachten om de energie terug te laten stromen. We wisselen zachte en intensere druk af met rekken en strekken van het lichaam.

 • De voetreflexzone massage : voeten vertellen me vaak hoe het met je gaat en slaan vaak stress en spanning op. Ook je organen staan in verbinding met specifieke zones op de voeten en enkels. Door te werken op deze zones komen er vaak fysieke en emotionele blokkades los.


Ik heb nood aan inzichten

Dan kan ik je een coachgesprek of familieopstelling aanreiken

 • Coaching : via vraagstelling breng ik je inzichten die je voordien nog niet voor jezelf kon of wou zien. Coaching staat voor mij voor samen kijken naar jezelf. Ik ga je niet vertellen wat je moet doen of allerlei adviezen meegeven. Jij doet zelf het werk omdat ik zelf ervaren heb dat dit de manier is die het meeste doorwerkt op lange termijn. Het is niet mijn taak om je te helpen of te redden, maar om je (lastige) vragen te stellen waarbij je misschien even zal moeten nadenken of zal moeten invoelen wat JOUW antwoord is.

 • De familieopstelling : we stellen jouw familiesysteem op via voorwerpen in de ruimte of op tafel. Dit is een fantastische techniek om inzicht te krijgen in je eigen patronen en dynamieken. Door ze zichtbaar te maken kan je het proces aangaan om tegen deze patronen ingaan. Een patroon is per definitie herhalend. Je ziet dus welke patronen er spelen vaak over generaties heen en soms zo sterk zijn dat ze zich generatie op generatie herhalen.


Ik heb nood aan een gezondere levensstijl

Via voeding en supplementen kan je ook je levenskwaliteit een enorme boost geven

 • Het voedingsadvies : samen nemen we je eetpatroon onder de loupe. We kijken wat je, en wanneer je wat eet. Sommige voeding is meer yang of meer yin dus het hangt echt af waar je nu zelf zit in je balans die sowieso zal bepalen waar je beter meer of minder van eet. Je krijgt nadien ook een uitgebreide voedingstabel mee die je helpt in het maken van de keuzes die voor jou het beste zijn36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page