top of page
p32_istock.jpg

THERAPEUTISCHE MASSAGE

Wanneer je last hebt van stress, chronische pijn of spanning, helpt een therapeutische massage dit alleszins te verlichten.

Ik bespreek samen met jou je pijnklacht en we bekijken waar deze pijn vandaan komt. Deze vorm van massage is een combinatie van diverse vormen van technieken en specifieke technieken uit de sportmassage. Hierdoor wordt er heel intens op specifieke klachten gewerkt, zodat het lichaam terug in balans komt.

 

Een therapeutische massage heeft zowel op korte als lange termijn een positief effect op fysiek en psychisch niveau. Naast de diverse massagetechnieken, gebruik ik eventueel ook cupping, een massage gun, guasha of moxa voor een diepgaand effect. In de massageolie zitten etherische oliën die zorgen voor snellere recuperatie & afvoer van afvalstoffen.

Anker 1

Een therapeutische massage heeft niet alleen een heilzame, maar ook een preventieve werking

Het is namelijk al veelvuldig wetenschappelijk bewezen dat therapeutische massage zijn effect heeft bij lichamelijke klachten aan het spier -en skeletaal stelsel. Door de specifieke technieken worden de spieren, pezen, ligamenten, zenuwen en gewrichten behandeld om hun optimale bewegingsvrijheid terug te krijgen.

Door langdurige spanning ontstaat er verzuring die kan leiden tot “triggerpoints”. Wanneer deze verzuring lang aanhoudt wordt de bloeddoorstroming belemmerd, waardoor afvalstoffen niet goed afgevoerd kunnen worden. Door deze vorming van triggerpoints in de spieren kunnen er vervolgens hoofdpijn, krampen, ontstekingen, blessures en spierscheuren ontstaan.

Therapeutische massage : Tekst

EEN THERAPEUTISCHE MASSAGE ZORGT VOOR:

  • Een gerichte aanpak van specifieke probleemzones zoals spanning en pijn in de nek, schouders, rug, heupen en bekken, benen en voeten

  • Ideaal bij oa ischias, blokkades in de nek en rugzone, lage rugpijn

  • Een betere doorbloeding van spieren

  • Sneller herstellen na het sporten

  • Extra ondersteuning bij de behandeling van je kiné of osteopaat

  • Het afvoeren van afvalstoffen die opgeslagen zijn in de spieren waarbij ontspanning volgt

PRAKTISCH

Duurtijd behandeling: 60 of 90 min.

 

Tarief: 70 of 90 euro per behandeling. Een behandeling duurt meestal een uur of 1,5 uur, maar ook langer afhankelijk van de problematiek die op dat moment besproken wordt en de nood die je hebt . Per kwartier extra wordt er een meerprijs van €15 aangerekend. Het intakegesprek van +- 10 minuten voor de start van de behandeling van 60 min of 90 min is steeds inclusief aan de prijs en wordt niet aangerekend. Om je te helpen bij je keuze : voor de rug en schouders reken je best een uur. Voor alleen de benen reken je het best op 1,5 uur behandeltijd. De behandeltijd wordt sowieso afgestemd op de klacht die je op dat moment hebt.

 

Kledij: geen, deze massage wordt op de huid met olie uitgevoerd

Tip: best niet eten een uur voor de behandeling

Image by Katherine Hanlon
bottom of page