top of page
Cranio+Sacraal.jpg

CRANIOSACRAAL

Het derde ritme

 Deze behandeling gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. De schedel en het heiligbeen vormen samen met de hersen- en ruggenmergvliezen (bindweefsel) een eenheid.

Dit natuurlijk proces kan verstoord zijn door een ongeluk of operatie, bij ziekte, stress en emotionele gebeurtenissen van bijvoorbeeld verlies, verdriet, angst en boosheid. Of mogelijk door langdurige inname van minder goed verteerbare voeding.

Craniosacraal betekent dat de schedel en het heiligbeen samen een eenheid vormen met de hersen- en ruggenmergvliezen (bindweefsel). 

Essentieel is dat het bindweefsel kan meebewegen tijdens onze bewegingen, zoals lopen, zitten en sporten, werken en zelfs ademen. Op de plaatsen waar het bindweefsel niet meer voldoende kan meebewegen, ontstaan vroeg of laat problemen.

Allerlei gezondheidsklachten kunnen verstoringen in de beweeglijkheid van het bindweefsel veroorzaken en andersom. Het kan om concrete klachten gaan, maar vaak zijn ze onduidelijk en zit je gewoon niet lekker in je vel.
Of de energie sijpelt langzaam maar zeker uit je lijf.

Craniosacraal: Tekst

CRANIOSACRAAL THERAPIE KAN ONDERSTEUNEND WERKEN BIJ:

  • Migraine en hoofdpijn

  • Coördinatieproblemen

  • Chronische nek-en rugklachten

  • Krampen

  • Emotionele of posttraumatische problemen

  • Het helen van trauma

  • Leer- en gedragsproblemen bij kinderen

  • Chronische vermoeidheid

  • Stress-en spanninggerelateerde klachten

  • Temporomandibular Joint Syndroom (tandenknarsen)

Met zachte aanrakingen en subtiele bewegingen stimuleer ik het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Dit gaat soms gepaard met een fysieke of emotionele ontlading die uiteindelijk in een diepe ontspanning resulteert. Het bindweefsel krijgt weer zijn ruimte en beweeglijkheid waardoor het lichaam zich opnieuw kan herstellen.

Image by Free To Use Sounds

PRAKTISCH

Duurtijd behandeling: 60 min.

 

Tarief: Een behandeling duurt meestal een uur, maar ook langer afhankelijk van de problematiek die op dat moment besproken wordt en de nood die je hebt . Voor 1 uur wordt er €70 aangerekend. Per kwartier extra wordt er een meerprijs van €15 aangerekend. Het intakegesprek van +- 10 minuten voor de start van de behandeling van 60 min is steeds inclusief aan de prijs en wordt niet aangerekend.

 

Draag makkelijk en loszittende kledij, een trainingsbroek, legging of short bijvoorbeeld. Geen jeans/jurk.

Het is belangrijk dat er niets knelt of strak zit (horloge, sieraden, riem)

bottom of page